Annons

Skyddsvallar kan lösa bullerproblem

Färre banor, högre skyddsvallar och förlängda skjuthallar kan göra att bullret från Maglarps skjutbana minskar så mycket att den planerade omgivande bebyggelsen inte störs.
Trelleborg • Publicerad 19 maj 2009

Det konstaterar företaget Akustikgruppen som utrett bullernivån från banorna utifrån ett scenario där man tar bort de längsta banorna (200 och 300 meter) och bygger högre skyddsvallar och förlängda skjuthallar på de som blir kvar.

Akustikgruppen menar att bullret från de kvarvarande banorna till och med kan understiga gällande riktvärden ifall dessa åtgärder utförs.

Annons

Ett stort problem för utbyggnaden av Maglarps strand är att delar av den planerade bebyggelsen ligger nära Maglarps skyttecentrum. Så sent som i mars konstaterade stadsbyggnadschefen Stefan Ferm att det i princip är omöjligt att kombinera bebyggelse med skjutbanan som den är utformad i dag.

I Akustikgruppens utredning konstaterar man att bullernivån på de kvarvarande banorna, den korta kpistbanan, älgbanan, korthållsbanan och pistolbanan kan understiga gällande riktvärden för i princip hela den planerade bebyggelsen. Men då måste alltså högre skyddsvallar och förlängda skjuthallar byggas.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons