Annons

Skyddstillsyn för knivangrepp mot polis

En 32-årig man från har dömts till skyddstillsyn sedan han med kniv försökt att angripa två kvinnliga poliser. Mannen döms också för stöld, våldsamt motstånd och narkotikabrott.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2002

Det var i början av maj som två kvinnliga poliser såg 32-åringen utanför en klädaffär i centrala Trelleborg. Polismännen tyckte att han uppträdde konstigt och beslöt därför att prata med honom. Vad som sedan hände råder det delade meningar om. Men enligt Trelleborgs tingsrätt är det fastställt att 32-åringen gjorde flera utfall med en kniv mot en av poliserna. En av poliserna kände sig så pressad att hon tvingades dra sitt tjänstevapen. Mannen träffade dock inte någon av poliserna med sina utfall. Sedan polisen tillkallat förstärkning kunde 32-åringen under tumultartade former gripas i närheten. Den 32-årige mannen döms också för två fall av stöld i början av februari. Enligt domen stal han under en och samma dag sex jackor från en sportaffär. Eftersom den dömde har missbruksproblem fann rätten det bäst att döma honom till skyddstillsyn. Mannen måste också söka vård för sina problem. Han skall dessutom betala 4000 kronor i skadestånd till en av poliserna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons