Annons

Skyddstillsyn för bedragare

Mobiltelefonerna lades ut till försäljning på nätet och köparna betalade in pengar i förskott. Men några mobiltelefoner kom aldrig. En 23-årig trelleborgare har nu dömts för bedrägeri.
Trelleborg • Publicerad 20 oktober 2009

TRELLEBORG. Mellan augusti förra året och januari i år har trelleborgaren lurat sex personer på pengar genom att annonsera ut mobiltelefoner till försäljning. Totalt fick 23-åringen in nästan 12 000 kronor på bedrägeriet. Han har dessutom skrivit under ett kontrakt på ett mobiltelefonabonnemang i en nära släktings namn.

Det är inte första gången trelleborgaren återfaller i samma typ av brott och i ett utlåtande skriver Kriminalvården att han har ett behov av stöd och hjälp. Tingsrätten dömer därför mannen till skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst. Han måste också gå ett påverkansprogram för att förebygga ytterligare återfall.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons