Annons

Skvaller på internet anmält som förtal

I bloggen publicerades osanna uppgifter om vem den 15-åriga flickan hade haft sex med och vem hon var tillsammans med. Nu har hennes mamma anmält bloggskrivaren till polisen.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2011

– Vi har inte fått in fler anmälningar om detta men enligt mamman är ytterligare 15 andra personer drabbade, säger Bosse Andersson vid Trelleborgspolisen.

Nu är den lokala bloggen, som handlade om skvaller, nedlagd. Medan sidan fortfarande var aktiv ska den 15-åriga flickan ha pekats ut med både namn och bild.

Annons

– Mamman vet till 99,9 procent vem det är som har skrivit bloggen, men vi har ingen som är skäligen misstänkt, säger Bosse Andersson.

Publiceringarna på bloggen rubriceras som förtal. Enligt anmälan ska det hela ha pågått från den 9 februari tills det anmäldes, den 24 februari.

Fler anmälningar från de andra drabbade kan vara att vänta tror mamman.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons