Annons

Skulle tina räkor - hamnade på sjukhus

Mannen skulle tina räkor i mikrovågsugnen. Kvällen slutade med att både han och hans hund fick föras till sjukhus med rökskador. Nu misstänks mannen för allmänfarlig vårdslöshet.
Trelleborg • Publicerad 2 december 2013
Foto: 

På söndagskvällen gick larmet i den 75-årige mannens hus. Larmbolaget informerade mannens dotter, som körde hem till sin far. Väl där hittade hon pappan och hans hund liggande i garaget, båda kraftigt påverkade av brandrök.

Räddningstjänsten larmades och när de kom till platsen förde de 75-åringen till Trelleborgs lasarett för att behandla de rökskador han drabbats av. En djurambulans hämtade och tog hand om hunden.

Annons

Orsaken till rökutvecklingen var att mannen hade tinat räkor. Han hade därför ställt in en behållare med räkor i mikrovågsugnen, men behållaren fattade eld och kraftig rök utvecklades. Hela huset blev kraftigt rökskadat, men någon risk för spridning till intilliggande hus fanns aldrig.

Mannen är nu misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet, eftersom han kan ha använt mikrovågsugnen på ett vårdslöst sätt.

Louise Löfgren
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons