Skrotletare blev konfronterad

Efter att kvinnan låtit skrotletaren låna toaletten upptäckte hon att hennes ring saknades. Hon konfronterade mannen och fick till sist tillbaka ringen.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2014
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det var i lördags kväll som de två skrotletarna befann sig hemma på parets gård utmed Värlingevägen.

Den ena mannen bad att få låna toaletten och kort efter märkte kvinnan att ringen var borta. Skrotletaren nekade först till att ha tagit den, men erkände efter en stund och lämnade tillbaka ringen.

– Sedan har kvinnan fotograferat mannen, hans körkort och bilen som skrotletarna körde, säger Bo Andersson vid Trelleborgspolisen.

Enligt anmälan ska de både männen därefter ha lämnat gården. Mannen som tog ringen är identifierad.

TA skrev i förra veckan om en man som sa sig leta skrot i Anderslöv. Han anmäldes för hemfridsbrott efter att i onsdags förmiddag ha gått in i en trädgård medan en tonårspojke var ensam hemma.

Mannen lämnade platsen efter att pojkens mormor kommit dit och informerat honom om att det inte fanns något skrot att hämta där.

Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.