Skridskobana läggs på is

Kommunstyrelsen sågar Citysamverkans förslag att anlägga en isbana på Rådhustorget nu i vinter. Trelleborgs Citysamverkan väckte för några veckor sedan idén att anlägga en isbana på Rådhustorget under tre månader.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2008

Initiativtagarna erbjöd sig då att bekosta uppförandet av anläggningen.Till kommunen vände sig Citysamverkan för att få hjälp med finansieringen av hyran av kylaggregat samt bekostnaden av el och en bod. Förslaget får kalla handen av kommunstyrelsen, som avslår Citysamverkans bidragsansökan. Den enda som gav isbaneprojektet sitt stöd i kommunstyrelsen var Per Klarberg (sd), som reserverade sig mot beslutet. Kommunalrådet Bingsgård (m) tycker att det är bättre att ha isbanan på Stortorget eller i Stadsparken. Han tycker Rådhustorget är för litet för en bana och att den kan bli störande för de boende vid torget.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.