Annons

Skratt i stora lass

Skrattsalvorna rungade på Akka i Trelleborg i går kväll när Astma- och allergiföreningen hade skratterapi med Ulla Westlund och Vivi Nilsson från Skrattkammaren.
Trelleborg • Publicerad 30 september 2002

- Skrattet löser ut endorfiner som ger välbefinnande i kroppen, berättar de båda, som åker runt med sin skratterapi till företag och föreningar i Skåne. Ett 20-tal skrattlystna hade samlats på Akka och med hjälp av Ulla och Vivi släppte de verkligen loss skrattmusklerna, bland annat i "Det blyga skrattet" och i "Esther Williams-skrattet". Skratterapin går ut på att man genom att aktivt förändra kroppen även kan förändra sin sinnesstämning. Genom att till att börja med låtsas skratta blir man på gott humör och skrattar snart på riktigt. - På många företag gör skratterapin att personalen känner mer samhörighet, berättar Vivi och Ulla. De berättar om en dam som varit på kurs hos dem och som ställer sig framför spegeln hemma och skrattar med sig själv för att må bra. Britt-Marie Holmgren är informatör på Astma- och allergiföreningen i Trelleborg och menar att skrattet behövs. - Det ökar välbefinnandet, säger hon. De skrattlystna på Akka fick börja med en avslappningsövning och sedan var det dags för den ena skrattsalvan efter den andra, tills deltagarna skattat sig trötta och fick njuta av kaffe med tilltugg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons