Annons

Skrammel för Världens barn

På Maxi, Valen och andra köpcentra stod frivilliga under lördagen för att se till att trelleborgarna slår sitt gamla rekord i givmildhet.
Trelleborg • Publicerad 8 november 2003
Bild: Tomas Nyberg. Ebba Larsson lägger en slant i Berit Lövgrens bössa.
Bild: Tomas Nyberg. Ebba Larsson lägger en slant i Berit Lövgrens bössa.Foto: 

På lördagen var det dags för den stora insamlingen till Världens barn. Runt om i Trelleborg fanns olika frivilligorganisationer på plats med bössor och banderoller. Bild: Tomas Nyberg. Ebba Larsson lägger en slant i Berit Lövgrens bössa. I entrén till Maxi stod Berit Lövgren och Sonja Nyhlén, två representanter för Röda Korset som med ett diskret skamlande ska locka trelleborgarna att slå rekord i givmildhet. - Vi har stått här i några timmar nu och jag tycker det har gått bra, säger Berit Lövgren medan hon håller fram bössan till en förbipasserande. Både sedlar och mynt skymtar i bössan, som börjar bli tung. Ebba Larsson kommer fram och vill gärna skänka en slant. - Jag tittade lite på galan i går och tycker det känns viktigt att bidra. Det är hemskt att se hur de utnyttjar barn i krig bara för att det kostar lite att använda dem som soldater. Fruktansvärt. Förra året skänkte trelleborgarna 20 000 kronor till Världens barns insamling på stan. I år hoppas arrangörerna nå upp till minst 25 000 kronor. Resultatet redovisas under kvällens tv-sända gala.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons