Annons

Skrål, samba och sång i karnevalen

Hundratals visselpipor ljöd öronbedövande, det skrålades i megafoner och stämdes samtidigt upp till sång. Karnevalen med gymnasiets avgångselever drog genom Trelleborgs innerstad på tisdagsförmiddagen.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2007
SP04B gillar uniform. Eleverna i klassen har klätt ut sig till poliser. BILD: TOMAS NYBERG
SP04B gillar uniform. Eleverna i klassen har klätt ut sig till poliser. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Gatorna kantades av många nyfikna, som ville se det färgsprakande myllret som rörde sig framåt i starkt solsken och under en molnfri himmel.

I täten gick en sambaorkester, ledd av musikskolan, som trummade till alla högljudda röster som blev allt hesare ju längre tåget kommit inne i centrum.

Annons

- Fy fan vad vi är bäst, skrek några av de livliga ungdomarna som eurforiskt dansade fram på gatstenen på Algatan.

Vid sidan av bland annat poliser i ljusblå uniform, utrustade med vattenpistoler sågs ett gäng skottar med kilt och skotskrutiga mössor. I vimlet sågs även indianer, med dekorativa fjädrar i håret.

- Karnevalen är bland det bästa med studentfirandet, tycker Alexandra Jäger, som går i klass HR04B, maskerad till indian.

I vimlet av det 20-tal avgångsklasser från Söderslättsgymnasiet fanns förstås mängder av andra klädslar: en del tjejer i blågula dräkter och andra i rosa jackor samt ett stort gäng killar ville vara äkta mexikanare för en dag, iklädda ponchos och bredbrättade sombreros.

- Det är kul! jublade Henrik Olsson, från klass TE04, och rättade till sin hatt.

I bruset av all sång, skriken och melodierna passerade en fotgängare, som uträttade ärenden i stan, förbi den skräniga karnevalen. Fotgängaren hörde ingenting. Hon hade öronproppar.

I skuggan av ett träd vid Markos grill, intill Stortorget, stod paret Valentin Raleski och Elena Ralevska. Förvänansfulla ville de se vad ungdomarna valt för dräkter:

- Visst är det roligt att se årets karneval. Den får man inte missa, inskärpte Valentin.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons