Sköterskor intar Södan

I september invaderas Söderslättshallen av undersköterskor från hela södra Sverige. Det är den så kallade Budkavlen, en utbildningsdag inom bland annat anestesi, operation och intensivvård som ska hållas i hallen den 25 september.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2009

Arrangören, Trelleborgs lasarett, räknar med mellan 400 och 500 besökare och ett hundratal utställare och gästföreläsare.

- Vi har ett stort jobb framför oss, det ska verkligen bli en utmaning, säger Margaretha Kroon, undersköterska på operationsavdelningen och en av dem som arbetar med utbildningsdagen.

Budkavlen startade 1989 och genomförs i samarbete med ett 40-tal sjukhus. Varje år lottas var utbildningsdagen ska gå och i år föll lotten på Trelleborg. Under dagen kan undersköterskor från Uddevalla och söderut fortbildas samtidigt som de kan utbyta erfarenheter med varandra.

- Det är viktigt att träffas och umgås. Vi undersköterskor kommer inte ut på så många utbildningar, så därför är detta värdefullt för oss, säger Margaretha Kroon. Men det är ett stort arrangemang och långt ifrån kostnadsfritt. Det kostar att hyra Söderslättshallen, betala föreläsare och tillhandahålla lunch under dagen. Lasarettet har därför i ett brev till kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) bett om ett ekonomiskt bidrag.

- Vi vet att det är kärva tider, men vi hoppas på lite stöd, säger Margaretha Kroon.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.