Annons

Skorpion besökte bibblan

Mjölksnok och kungspyton. Landsköldpadda och skorpion. Det var inga vanliga låntagare som kom till Höllvikens bibliotek i går förmiddag. Barnen jublade av förtjusning. Visst var det kittlande att få en orm runt halsen!
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2006
Ojjj – en skorpion. Alva Jensen från Gyatrollets förskola fick se det exotiska djuret. BILD: TOMAS NYBERG
Ojjj – en skorpion. Alva Jensen från Gyatrollets förskola fick se det exotiska djuret. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 
Sköldpaddan gjorde stor succé bland barnen när den kröp på bordet. Djurskötaren Henrik Gustafsson berättade.
Sköldpaddan gjorde stor succé bland barnen när den kröp på bordet. Djurskötaren Henrik Gustafsson berättade.Foto: 
En liten krokodil hälsade på i Höllvikens bibliotek.
En liten krokodil hälsade på i Höllvikens bibliotek.Foto: 

Barnen, några föräldrar samt mor- och farföräldrar, tog plats i hörsalen ovanpå biblioteket i Höllviken. Vips tog djurskötaren Henrik Gustafsson fram en skorpion ur sin box. Treåriga Alva Jensen satt intill kompisen Linn Tengfors. Båda myste och skrek till av skräckblandad förtjusning när de fick skorpionen mitt framför ögonen:

– En skorpion! utbrast båda med en mun.

Annons

Det börjar bli en tradition att Malmö reptilcenter, som har sitt högkvarter i Folkets park i Malmö, hälsar på i Höllviken under sportlovet.

Till djurföreställningen vid biblioteket kom det ungefär 35 besökare, inte fullt lika många som det brukar. Det berodde till stor del på att samma djurshow gavs på Sandeplansskolans fritis.

– Det här är lika roligt som när vi besökte djuren i Folkets park i Malmö, berättade Albin Kristiansson.

Många glada miner blev det bland barnen när sköldpaddan togs fram ur den vita lådan. Först visades den fram och vandrade omkring på ett bord. Sedan var det fritt fram att klappa den.

– Sköldpaddan är vegetarian och äter gräs och maskrosor. Skalet är en del av deras skelett och de kan inte lämna det ifrån sig, förklarade Henrik Gustafsson.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons