Annons

Skördefest igen i Folkets park

På lördag 25 september är det åter dags för skördefest i Folkets park i Trelleborg. Det blir underhållning, pumpatävling, tipsrunda och servering från 9 till 15.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2004
På lördag blir det Skördefest i Folkets park. Med och arrangerar är Rolf Flymén, Ylva-Kristina Bengtsson, Berith Mårtensson, Ingrid Johansson och Håkan Fredriksson. Bild: LASSE BRYGGARE
På lördag blir det Skördefest i Folkets park. Med och arrangerar är Rolf Flymén, Ylva-Kristina Bengtsson, Berith Mårtensson, Ingrid Johansson och Håkan Fredriksson. Bild: LASSE BRYGGAREFoto: 

Det är tredje året som skördefesten i Trelleborg ordnas i Folkets park. Tidigare hölls Skördefesten i Stadsparken.

Det blir massor av underhållning och en rad utställare är med och visar upp sina varor. Det handlar alla möjliga olika sorters grönsaker och andra matvaror, som stenugnsbakat bröd, marmelader och inläggningar, kravodlade grönsaker, honung och andra biprodukter, vitlök, frukt, bär och grönsaksinläggningar, sylt och mycket annat.

Annons

– Det blir även en pumpatävling där det gäller vem som har den största pumpan, berättar Berith Mårtensson från Trelleborgs kommun, som är en av arrangörerna av Skördefesten.

En tipstävling finns också på programmet där förstapriset är en korg med varor och andra och tredjepriset presentkort. Dragning i tipstävlingen hålls 14.30 i Folkets park och det gäller att vara på plats för att vinna sitt pris. Om den som dras inte finns på plats går priset vidare till nästa vinnare.

Redan halv tio på förmiddagen börjar underhållning, när musik- och dansskolans lever underhåller. Klockan blir det dans av tre tjejer från Gasverket och halv elva visar Bösarpsdansarna upp sig tillsammans med Söderslättsdragarna.

För barnen blir det underhållning klockan tolv med Doris och Knäckebröderna samt klockan 14 med musik- och dansskolans elever.

– Under dagen finns det möjlighet att köpa äggakaka och stekt fläsk som Ingrid Johansson från LRF lagar till, berättar Berith Mårtensson. Dessutom säljer Rolf Flymén sillmackor och pannkakor. Kaffeservering blir det också.

Håkan Fredriksson från Vuxenskolan är med och arrangerar och Vuxenskolan deltar med en skärmutställning.

– Dessutom kommer Håkan Lindahl från restaurangskolan här i Trelleborg och tipsar om goda höstsoppor, säger Berith Mårtensson.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons