Annons

Skopanthern på Valen stänger till sommaren

Coops skobutik i Valens köpcentrum i Trelleborg läggs ned, troligen till halvårsskiftet.
Trelleborg • Publicerad 11 januari 2006

Efter att Coops matbutik i Valen lades ner i somras läggs nu även Coops skobutik Skopanthern ner.

De tre anställda är varslade om uppsägning.

Annons

– Hyreskontraktet är uppsagt till den 30 september, men troligen läggs butiken ner redan till halvårsskiftet, säger Bengt Nilsson, styrelseordförande i Solidar detaljhandel AB i Svedala som drivit butiken i Valen.

Enligt Bengt Nilsson är det problem med lönsamheten som gjort att man nu fattat beslutet att lägga ned skobutiken i Valen.

– Det är mycket trist, säger Bengt Nilsson. Det har funnits en kooperativ skobutik där så länge jag kan minnas.

Bengt Nilsson menar att det framför allt är hyresnivån som gjort att man inte länge kan få butiken på Valen att gå ihop. – Vi fick en stor hyreshöjning för tre år sedan, men efter förhandlingar lyckades vi få rabatt de två första åren. Nu när vi drivit butiken ett år utan hyresrabatt ser vi att det inte går runt, säger Bengt Nilsson.

Enligt Bengt Nilsson har försäljningen i butiken gått bra.

– Personalen är mycket bra och har gjort ett jättefint jobb, men med de här hyresnivåerna går det helt enkelt inte, säger Bengt Nilsson.

Det var förra sommaren som Coop lade ner sin matbutik på Valen och nu stängs alltså även Coops skobutik Skopanthern.

Samtidigt förbereds för en rad nya butiker i Valens köpcentrum. Förhandlingar pågår med nya butiker som ska in på de ytor som Coops matbutik lämnat.

Det handlar om cirka 15 till 20 nya butiker som är på gång att flytta in i köpcentrumet. Enligt planerna ska ombyggnaden av Valen starta nu i februari.

Lasse Bryggare

Annons

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons