Skönsång i facklornas sken

Bröd åt de hungrande och musik åt de frusna. Trelleborgs kammarkör bjöd på lite av varje under en konsert på Trelleborgen på tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2014
Facklorna och kammarkörens sång värmde dem som tagit sig till Trelleborgens fackelkonsert.
Facklorna och kammarkörens sång värmde dem som tagit sig till Trelleborgens fackelkonsert.Foto: Foto: Andreas Mårtensson

– Nu ska vi sjunga värmande sånger för er tappra som har tagit er hit, sa kammarkörens dirigent Stina Wennberg innan hon viftade igång kvällens första nummer, "Come in and stay a while" av Rhonda Polay.

Konserten, som gavs i ljuset av brinnande facklor, arrangerades av kören i samarbete med diakoniverksamheten i Trelleborgs församling, föreningen Trelleborgen och Trelleborgens vikingamuseum. Tanken från början var att man skulle samla in kläder åt behövande, men det blev bröd istället eftersom det är vad som efterfrågas mest, enligt församlingen.

Det var inte direkt fullsatt på gräsmattan utanför Långhuset, men de som hade kommit verkade trivas i ljuset från facklorna. Detta trots att vinden tog i och gjorde det till en riktigt kylslagen kväll.

Gull-Britt Tegnér var en av de trelleborgare som trotsade blåsten och kylan. Hon gjorde det med glädje.

– Det är väl en underbar kväll att gå ut och möta våren, sa Gull-Britt Tegnér som brukar besöka Trelleborgen när det händer något kul.

– Det är fint att man ordnar sådant här. Det är roligt att komma ut på lite evenemang och jag tycker att det händer ganska mycket i Trelleborg, sa hon och njöt av musiken.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.