Annons

Skön "bossa" i Vattentornet

Trelleborg • Publicerad 23 februari 2006
Linus Olsson spelar gitarr medan Isa Rabaraona spelar afrikanska instrumentet udu och sjunger. BILD: CLAES NYBERG
Linus Olsson spelar gitarr medan Isa Rabaraona spelar afrikanska instrumentet udu och sjunger. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

I går eftermiddag ljöd skäna tongångar från Vattentornet. Duon Olsson/Rabaraona mellanlandade i Trelleborg, inbjudna av Vuxenskolan.

Linus Olsson och Isa Rabaraona bjuder på en bred repertoar med allt från jazz till bossanova-klassiker. För ett år sedan släpptes deras första album med både covers och eget material. Ett tjugotal trelleborgare som tagit sig till konserten fick höra några av dem.

Annons

Vanligtvis är paret baserade i Nice och brukar turnera på franska rivieran och i Italien. Men Linus Olsson är uppvuxen i Malmö och har föräldrarna i Höllviken, så en avstickare till södra Skåne blir det då och då.

– Vi har spelat på Smyge Jazzfestival för ett par år sedan och nu har vi gjort några konserter i Skåne, säger Linus Olsson, som spelar gitarr i duon. – Men efter två spelningar på Malmö Konsthall i helgen ska vi tillbaka till Nice på måndag. Där är det 14 grader och vår just nu, ler Isa Rabaraona, gruppens sångerska som ursprungligen kommer från Madagaskar. Hon framför låtarna på både portugisiska och engelska.

De träffades i Frankrike för tio år sedan. Isa Rabaraona bodde redan där och Linus Olsson hamnade där av en slump.

– Varför jag åkte dit? Tja, alla vill väl se franska rivieran. Jag med, men jag blev kvar.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons