Annons

Skomanifestation för att sprida kunskap om ME

Ett par vita högklackade pumps bredvid ett par illgröna foppatofflor. På nästa rad ett par nötta vinterstövlar. Under onsdagseftermiddagen placerades en massa skor ut i Nyckelhålsparken i Höllviken. Varje par skor symboliserar en person som fått diagnosen ME.
Höllviken • Publicerad 28 augusti 2019 • Uppdaterad 29 augusti 2019
Under onsdagen genomfördes en manifestation till förmån för forskningen kring ME i Nyckelhålsparken i Höllviken.
Under onsdagen genomfördes en manifestation till förmån för forskningen kring ME i Nyckelhålsparken i Höllviken.Foto: Nilla Olsson

Som TA tidigare berättat är teamet bakom tv-programmet Sofias änglar under veckan i Höllviken för att hjälpa ME-sjuke Emil Hersler och hans familj.

Silvia Sorvegli Stålnacke berättade om sitt liv med ME.
Silvia Sorvegli Stålnacke berättade om sitt liv med ME.Foto: Nilla Olsson

På onsdagseftermiddagen hölls en manifestation i Nyckelhålsparken för att sprida kunskap om sjukdomen. Silvia Sorvegli Stålnacke, som själv är sjuk i ME, lånade ut sin röst till alla dem som inte kunde närvara och berättade hur det är att leva med sjukdomen.

Skopar på rad symboliserar alla dem som varje dag fattas på sina arbetsplatser på grund av ME.
Skopar på rad symboliserar alla dem som varje dag fattas på sina arbetsplatser på grund av ME.Foto: Nilla Olsson
Annons

De som kommit fick möjlighet att ställa frågor, men kunde också läsa på skyltarna till varje par skor, där personen bakom berättade om vad de saknar mest från livet innan sjukdomen bröt ut.

Programmet om Emil sänds längre fram i höst.

Nilla OlssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons