Annons

Skolterminen ringde ut

Tomteluvorna var många i S:t Nicolai kyrka när Liljeborgsskolan höll avslutning. Komminister Helena Törnklevs glädje visste inga gränser: "Det är som julafton för mig".
Trelleborg • Publicerad 19 december 2008
Många av skolbarnen passade på att förstärka julkänslan genom att ha på sig tomteluvor. Bild: Claes Nyberg
Många av skolbarnen passade på att förstärka julkänslan genom att ha på sig tomteluvor. Bild: Claes NybergFoto: 
Komminister Helena Törnklev påpekade att julen inte alltid blir som man tänkt sig. En bångstyrig julbock fick illustrera hennes budskap. Bild: Claes Nyberg
Komminister Helena Törnklev påpekade att julen inte alltid blir som man tänkt sig. En bångstyrig julbock fick illustrera hennes budskap. Bild: Claes NybergFoto: 

Julavslutningen för låg- och mellanstadieeleverna i S:t Nicolai kyrka inleddes med att kyrkklockorna ringde.

- De får mig att tänka på en skolklocka. Ibland hör jag klockorna ringa när jag sitter på cykeln, och då får jag väldigt bråttom till kyrkan, berättade Helena Törnklev inför ett fullsatt kyrkorum. Julsången inleddes med "Nu tändas tusen juleljus" till tonerna av Stefan Linds orgelspel.

Annons

Sedan ställde sig ett fyrtiotal elever i tomteluvor framför altaret och levererade den ena julklassikern efter den andra - allt under uppsikt av körledaren Monica Alfredsson.

Helena Törnklev framhöll att julavslutningarna hör till årets höjdpunkter i kyrkan eftersom det alltid dyker upp så mycket människor.

Samtidigt påpekade hon att julefriden inte alltid infinner sig. Något som hon illustrerade med en bångstyrig julbock under armen..

Men komministern betonade också att man aldrig ska ge upp hoppet.

Någon som verkligen hoppades var 11-årige Tobias Nilsson.

- Jag har önskat mig mycket lego i julklapp för att jag tycker om att bygga.

Julledigheten tänker han tillbringa med att träffa många kompisar.

Elvaåriga Sanna Lindberg berättade att hon ska fira jul hos farmor och farfar. Och tomten får gärna ge henne några hundralappar.

- Jag samlar till en TV som jag kan ha på rummet.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons