Skoltaxi tidigast igång på måndag

De familjer som har ansökt om skoltaxi för barnen och ännu inte fått besked kommer att själva få ordna med transport under onsdag, torsdag och fredag. Bildningsförvaltningen har inte hunnit hantera alla ansökningar.
Trelleborg • Publicerad 20 augusti 2019 • Uppdaterad 21 augusti 2019
Många familjer har ännu inte fått besked på sina skolskjutsansökningar.
Många familjer har ännu inte fått besked på sina skolskjutsansökningar.Foto: claes nyberg

I år har bildningsförvaltningen fått in många ansökningar om skolskjuts. Dessutom har man nya rutiner för administration av dessa och ett nytt skolskjutssystem. Sammantaget har detta skapat en lång kö. Därför har alla ännu inte fått besked inför skolstarten på onsdag.

– Vårt mål är att vara klara på måndag. Men vi klarar tyvärr inte av att ge besked innan dess, säger Mats Sandberg, enhetschef för fysisk miljö och transporter på bildningsförvaltningen.

För de elever som har ansökt om skolskjuts, men ej fått besked, är det bara att kliva på bussen när den kommer. Har man ansökt om skoltaxi men bor där skolbussen passerar får också åka med. Men skoltaxi är ännu inte löst för alla. De som inte har fått besked måste själva ordna så att deras barn kommer till skolan under veckan.

Totalt är det drygt 100 stycken som har ansökt om skoltaxi i Trelleborgs kommun. Det är inte säkert att alla som har sökt har rätt till skoltaxi.

– Vi kommer att kontakta alla som har sökt för att ge besked så fort som möjligt, säger Mats Sandberg.

Sofia BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.