Annons

Skoltaxi fortfarande inte löst för alla sökande

Höstterminen har varit igång i knappt en vecka och ännu har inte alla som är berättigade till skoltaxi fått detta. Bildningsförvaltningen hoppas på en lösning denna vecka.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2019
Skolbussarna går som de ska, men skoltaxi finns ännu inte för alla som berättigade det.Foto: claes nyberg

I förra veckan skrev TA om skoltransportsituationen i Trelleborg. Alla skolbussar är igång och rullar, men några av dem som behöver åka skoltaxi väntar än. Enligt Mats Sandberg, enhetschef för fysisk miljö och transporter på bildningsförvaltningen, rör det sig om ett tiotal personer.

– Vi har lite kvar. Vi har inte hunnit meddela alla som har fått beslut på sin ansökan. Och så gäller det för Vellinge taxi att få fram bilar, säger han.

Annons

En del som har fått avslag på sin ansökan om skoltaxi vill överklaga beslutet. Dessa behandlar bildningsförvaltningen också.

– En del vill ha skoltaxi hela vägen till skolan, men får det enbart till skolbussens närmsta hållplats. En del vill ha busskort istället för en plats i skolbussen, säger han.

Några föräldrar har också klagat på att vägen till skolbussen går över vägar som är för farliga för barnen att vara på.

– Då måste vi åka ut och göra en egen bedömning och det tar lite tid. En del föräldrar som klagar hör av sig på alla kanaler, vilket också tar tid. Vi tittar på alla fall och behandlar dem så fort som möjligt. För oss är det viktigt att alla behandlas lika, säger Mats Sandberg.

Innan veckan är slut hoppas han ha en lösning för alla som är berättigade skolbuss eller skoltaxi.

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons