Annons

Skolnämnden vill utvidga Smygeskolan

Behovet av platser i för- och grundskolan i Smyge ökar. Redan i dag är det trångt i Smygeskolan. Efterfrågan av platser kommer att tillta ytterligare, förutser skolnämnden som nu bestämt sig för att ge i uppdrag till skolkontoret att undersöka möjligheterna till en utvidgning av Smygeskolan.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2002

Exakt hur omfattande en eventuell utbyggnad är inte avgjord, men politikerna i skolnämnden aktualiserar en trolig platsbrist med anledning av att ett nytt bostadsområde planeras strax norr om skolan. - Det är viktigt att vi ser över behovet av fler platser i skolan samtidigt som det planeras nya bostäder vid skolan, säger skolnämndens ordförande Sven Lindkvist (s). Han betonar att platsbristen i Smyge är långtifrån unik. - Det finns brist på många andra för- och grundskolor i kommunen, säger han. I Skegrie till exempel där man försöker lösa problemet genom att ordna ytterligare lokaler. Fastighetskontoret ser en möjlighet att skapa fler platser på Skegrie skola genom att hyra den gamla disponentvillan, som ligger vid Skegrie skola. En förutsättning för att lokalerna ska kunna tas i bruk är att de renoveras. Platsbehovet på Smygeskolan togs upp vid skolnämndens möte i tisdags: - Nämnden vill understryka att Smyges förskola redan i dag är underdimensionerad för att antalet barn som finns där i dag, skriver politikerna, som samtidigt poängterar att man är motståndare till en infart till bostadsområdet precis vid skolan, med anledning av olycksrisken för barnen. - Västanväg får inte bli en ny en matarväg till det nya bostadsområdet. Den nuvarande parkeringen öster om skolan bör flyttas till området direkt väster om skolan, menar skolnämnden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons