Skolledningen jobbar vidare med lösningar

På skolförvaltningen hade man hellre sett ett beslut i linje med det förslag som lades fram för skolnämnden.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2007

– Vi står fortfarande bakom arbetsgruppens förslag men det är den politiska församlingen som fattar besluten, säger skolchefen Barbro Melander.

Skolförvaltningen kommer nu att arbeta vidare på två fronter i frågan om Köpingeskolan. En arbetsgrupp ska den 15 mars ge förslag på hur Köpinge och Pilevall kan slås ihop samt var Köpingeskolans elever i årskurs 8 och 9 ska gå nästa skolår. De lokaler som förvaltningen hyrt in sig i runt om i Trelleborg ses över och skolnämndens presidium, det vill säga ordförande plus de två vice ordförandena, har fått handlingsfrihet att fatta nödvändiga beslut under resans gång. Redan nu finns tankar på en tänkbar lösning. De 120 eleverna i årskurs 8 på Köpingeskolan kan få plats på Pilevall om skolan förstärks med extra moduler. För eleverna i årskurs 9 ska en lösning diskuteras fram mellan skolledning, elever och föräldrar.

– Om elever, föräldrar och lärare säger att det är bäst att gå kvar på Hamngatan eller att man vill ha moduler på Köpingeskolan måste vi ta det på allvar, säger Barbro Melander.

Skolledningen menar att lärarna jobbar hårt för att eleverna ska få de kunskaper de behöver och att eleverna inte ska lida skada av det som hänt.

– Vi förstår eleverna. De är besvikna över att de inte är kvar på sin skola och det är viktigt att känna tillhörighet. Det är svårt för oss att kompensera för det men eleverna ska hållas pedagogiskt skadeslösa, säger Mats Lundqvist, utvecklingschef på skolförvaltningen.

Den 1 juli ska en arbetsgrupp presentera sin utredning över det framtida lokalbehovet för hela skolverksamheten i kommunen.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.