Annons

Skolinspektionen friar Trelleborgs kommun

Trelleborgs kommun agerade korrekt i ett ärende angående en elev som kände sig hotad på en skola i kommunen. Det konstaterar Skolinspektionen.
Trelleborg • Publicerad 6 december 2011

Mamman till den hotade eleven anmälde Trelleborgs kommun i augusti i år. Mamman skriver i anmälan att sonen under vårterminen utsatts för fysiskt och verbalt kränkande behandling av en annan elev. Mamman upplevde inte att skolan gjorde tillräckligt för att komma till rätta med problemet.

Trelleborgs kommun svarade till Skolinspektionen att man satt in extra personal för att den hotade pojken skulle känna sig trygg. Efter en incident mellan de båda eleverna i början av höstterminen gjordes en anmälan till socialtjänsten samtidigt som eleven som hotade blev avstängd från skolan.

Annons

Skolinspektionen skriver i beslutet att kommunen utredde saken direkt efter händelserna och att man har följt de bestämmelser som finns för att motverka och förebygga kränkande behandling.

Mamman ville också att eleven skulle få hemundervisning för den tid han missat i skolan på grund av händelserna. Skolinspektionen anser dock inte att frånvaron varit så omfattande att hemundervisning varit motiverat.

Karin Ohlsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons