Skolgård ska byggas om

Bildningsnämnden har gett klartecken till att bygga om skolgården i Anderslöv. Ombyggnaden blir enligt det nerbantade förslaget som innebär att man inte gör några åtgärder för att förbättra trafiksäkerheten vid busshållplatsen, utan nöjer sig med att fräscha upp visa delar av skolgården. Åtgärderna kostar 1,5 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2013
Foto: Tomas Nyberg

Det ursprungliga förslaget skulle bli dubbel så dyrt och även innebära ökade driftskostnader för bildningsnämnden som man inte får täckning för av kommunfullmäktige.

Bildningsnämnden var enig om att bygga ut skolgården enligt det nerbantade förslaget, så när som på Sverigedemokraterna som ville bygga ut enligt ursprungsplanerna. SD fick dock ge sig efter votering med siffrorna 12-2.

– När inte pengarna finns så tycker vi att det är bättre att man gör åtgärder till en rimlig kostnad istället för att ta pengar från annat, till exempel den pedagogiska verksamheten, säger Roland Hansson (KD), vice ordförande i bildningsnämnden.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.