Annons

Sköldpadda hittad vid vägkanten

Maken trodde Marianne Fridh hade blivit tossig men det visade sig att hon hade rätt. På vägen ut till golfklubben låg en livs levande sköldpadda.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2007
Bild: Malin Palm
Bild: Malin PalmFoto: 

– Det är ju knappast något man förväntar sig att få se på en väg i Skåne, säger Marianne Fridh.

Hon och hennes make körde till Maglarps golfklubb när hon plötsligt upptäckte något runt på andra sidan vägen. En bil var bara någon decimeter från att köra över bulan och Marianne bad därför sin make att köra tillbaka.

Annons

– Jag sa: Där ligger ju en sköldpadda! Min make trodde nog jag var...

Marianne Fridh tystnar och snurrar med fingret vid tinningen.

Paret tog med den cirka 1,5 decimeter långa sköldpaddan hem och ringde polisen. Men det enda svar de fick var att den som hittat djuret skulle ta hand om det. – Så nu gör vi en efterlysning. Kanske går ägarna att hitta.

Har någon blivit av med sin sköldpadda kan de därmed höra av sig till Trelleborgs Allehanda.

Men även om det inte är någon som saknar djuret kommer sköldpaddan att få ett hem.

– Personligen tror jag inte att sköldpaddan har rymt utan att någon har försökt bli av med den. Så om ingen har förlorat djuret kan en vän till oss ta hand om den, säger Rolf Fridh.

– Ja, han har flera sköldpaddor och ödlor och har inrett ett helt rum för dem. Så där kan sköldpaddan få det bra, säger Marianne Fridh.

Djurparkschefen vid Skånes djurpark, Staffan Åkeby, bedömer att sköldpaddan antagligen är en kärrsköldpadda och därför klarar det skånska klimatet. Vanligtvis brukar de gräva ned sig i lövhögar eller liknande under vintern men under en tid framåt får just denna sköldpadda skötas om vid sitt fågelbad och salladskopp i familjen Fridhs hem.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons