Skolchefen varnar för elevers stryplek

Skolchefen i Trelleborg, Barbro Melander, varnar i ett brev till föräldrar vars barn går i kommunens högstadieskolor för "strypningsleken".
Trelleborg • Publicerad 26 oktober 2006

Det rapporterar Sydsvenskan.

– Barnet hyperventilerar varpå en kompis trycker till runt halsen tills vederbörande svimmar av. Därefter får han eller hon ett par smällar i ansiktet för att vakna upp, säger Melander till tidningen.

Leken ska ha spritts bland skolungdomar som uppges få en kick av spänning när de svimmar av. Utöver distributionen av varningsbrev till föräldrar har rektorer, kuratorer och polis kopplats in.

– En elev berättade för mig att sista gången han blev strypt var han svår att väcka. Eleven hade senare blivit så rädd att han inte längre ville vara med om "strypningsleken", säger kurator Anna Pedersen.

Enligt henne har elever spelat in strypningar och de påföljande avsvimningarna på sina mobiltelefoner. Videosnuttarna har sedan skickats vidare till bekanta. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.