Annons

Skolchefen bekymrad över utvecklingen

Trelleborg • Publicerad 18 juni 2007

Skolchefen Barbro Melander är inte nöjd med utvecklingen inom skola och förskola.

– Jag ser bekymmersamt på läget. Mitt förslag för att bibehålla samma kvalitet som 2006 är att vi behöver 16 miljoner kronor. Vi ska hemställa om det igen till kommunstyrelsen, säger Barbro Melander.

Annons

Tidigare under våren fick skolnämnden nej på sin begäran om mer pengar och signalerna från kommunledningen är att det framöver kommer att hållas hårt i plånboken. Trots det ska skolförvaltningen alltså återigen be om mer pengar.

– Jag vet att läget är kärvt men som ansvarig vill jag påtala att så här är läget och det här är konsekvenserna, säger Barbro Melander.

Även om hon inte tycker att man ska stirra sig blind på personaltätheten när man bedömer verksamheten i förskolan anser Barbro Melander att det är viktigt att tätheten inte blir sämre. Av många skäl.

– Trelleborg är en inflyttningskommun och som förälder är man angelägen om att det ska finnas en bra förskola, säger hon.

Att kostnaderna i förskolan skulle öka har varit känt sedan tidigare och enligt Barbro Melander har förvaltningen påtalat detta för den politiska ledningen.

– Men uppfattningen är nog att skolnämnden redan har en stor budget.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård anser att förvaltningen borde flytta över resurser från skola till förskola. Men det argumentet köper inte Barbro Melander.

– Det gör vi redan. Vi kan inte flytta över mer för då kommer vi att få svårigheter i grundskolan, säger hon.

Får skolförvaltningen inte mer pengar kommer det att få ytterligare konsekvenser för förskolan.

– Då får man öka barngruppernas storlek, säger Barbro Melander.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons