Annons

Skolbusschauffören: ”Det kan ta lång tid att komma ut på väg 108”

Det kan vara svårt att komma av och på väg 108, och någon måste köra tvärs över vägen flera gånger om dagen är skolbusschauffören Mats Brånstedt. ”Det är mycket trafik,” säger han.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2019
Arkivbild, skolbusschauffören Mats Brånstedt.
Arkivbild, skolbusschauffören Mats Brånstedt.Foto: Tomas Nyberg

– Där är mycket trafik, det kan ta lång tid att komma ut på väg 108 , säger skolbusschauffören Mats Brånstedt.

Han kör av och på från sidovägarna längs med väg 108 flera gånger om dagen, bland annat i Minnesberg och Haglösa.

Annons

– När jag kommer från Svedala och ska svänga vänster in i Haglösa kan det ta tid, det kommer bilar hela tiden. Och då stoppar jag upp trafiken bakom mig också, säger Mats Brånstedt.

Han upplever trafikanterna som relativt skötsamma, även om de är många.

– Där det finns fartkameror håller de hastigheten, så jag vet inte om de kör så snabbt där jag kör. Inte vad jag tänkt på i alla fall, säger Mats Brånstedt.

Han upplever det också som att det är mycket lastbilar som kör på väg 108 i dag. Men det är inte uteslutande dåligt, menar Mats Brånstedt.

– Det är framförallt lastbilschaufförer som stannar och blinkar för att släppa in mig i Haglösa, och kanske en och annan bilist också, säger han.

Han tycker att även andra trafikanter beter sig respektfullt mot honom och hans ekipage.

– Jag upplever inte folk som otrevliga när jag är i vägen. Men förhoppningsvis så fattar de när de ser att det är en skolbuss, säger Mats Brånstedt.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons