Annons

Skolbuss i diket – barnen fick ta sig ut genom takluckan

Under tisdagen och onsdagen har snövädret orsakat halka och svårigheter att ta sig fram i och runt Trelleborg. Under tisdagen tvingas två personer till sjukhus efter en krock och på onsdagen körde en skolbuss av vägen.
Trelleborg • Publicerad 7 december 2023
Fyra skolbarn var ombord när bussen körde av väg 708 mellan Skålekakan och Önnarps Kyrka.
Fyra skolbarn var ombord när bussen körde av väg 708 mellan Skålekakan och Önnarps Kyrka.Foto: Mikael Nilsson

Under tisdagen krockade två personbilar på Gislövs byaväg. Båda förarna fördes med ambulans till sjukhus.

Olyckan inträffade när en av personbilarna körde in i den andra bakifrån, enligt Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Annons

Bärgare beställdes för att föra den ena bilen från platsen. Den andra kunde köras därifrån.

Vid olycksplatsen hade stora mängder snö blåst upp på vägen.
Vid olycksplatsen hade stora mängder snö blåst upp på vägen.Foto: Sofia Bergström Nielsen

Under onsdagen var det fortsatt svårframkomligt på vägarna i och runt Trelleborg. På morgonen körde flera bilar av vägen, men utan att någon person ska ha skadats, enligt information från polisens ledningscentral.

– Det är halt på sina håll. Så håll avstånd till bilen framför för att undvika fler olyckor, uppmanade Katarina Rusin, presstalesperson på polisen, tidigt under onsdagen.

Skolbuss i diket.
Skolbuss i diket.Foto: Mikael Nilsson

I morgontrafiken körde en skolbuss i diket. Fyra skolbarn var ombord när bussen körde av väg 708 mellan Skålekakan och Önnarps Kyrka. Ingen ska ha skadats. Barnen fick tillsammans med chauffören ta sig ut via takluckan och hämtades upp av en annan buss.

Innan dess hade kommunen, på sin hemsida meddelat att skolbuss 1 och 4 ställts in.

Efter att flera bilar kört av vägen mellan Skegrie och Håslöv stängdes E6:an av kring 9.00-tiden. En timme senare öppnades ena körfältet, kort därpå var E6:an helt framkomlig efter att en plogbil dragit fram.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons