Skolavslutning på Bäckskolan

På fredagen var det skolavslutning på skolorna runt om i Trelleborg. Allehanda tittade in hos Droppens arbetslag på Bäckaskolan.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Det är något speciellt med skolavslutning. Även om man har varit med förut. Lillasyster Felicia fick dela storasyster Emilias stol när de lyssnade på fröken Lis Myllenbergs ord inför det stundande sommarlovet. BILD: CLAES NYBERG - Det känns som om förra sommaren var mitt första sommarlov, säger Emilia Rosander, efter den stämningsfulla avslutningen på Bäckaskolan. - Tyvärr har det väl blivit lite så, konstaterar mamma Christina Rosander. Det är inte så speciellt att sluta första klass när man redan gått i sexårsverksamheten på samma skola. Om sommarlovet känns som i fjor så har upplevelserna i klassrummet varit annorlunda. - Dagarna har varit längre och så har vi fått en ny fröken. Hon är världens bästa, säger Emilia om Lis Myllenberg. Lärt sig saker har Emilia gjort under läsåret som gått. - Tiokompisarna, att 8 och 2 blir 10 och 5 och 5, rabblar hon. Det märks att Emilia tycker att matte är extra kul. Nu väntar sommaren. Och ett lov som Emilia tycker är långt. - Och det är bra, säger hon, fast jag kommer att sakna Lis. Text: Nilla Andersson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.