Skolarbete blev välgörenhetsarbete

Skolavslutningen närmar sig och betyg ska utdelas. Men istället för uppsatsskrivning valde fyra tjejer att arrangera en välgörenhetsgala för Barncancerfonden.
Trelleborg • Publicerad 2 mars 2007
Frida Ahlström, Carolin Mårtensson, Martina Rundqvist och Anna Mårtenssons skolarbete betyder något för andra.Bild: Claes Nyberg
Frida Ahlström, Carolin Mårtensson, Martina Rundqvist och Anna Mårtenssons skolarbete betyder något för andra.Bild: Claes NybergFoto: 

Martina Rundqvist, Anna Mårtensson och Frida Ahlström, alla 18 år, samt Carolin Mårtensson, 19, läser barn- och fritidsprogrammet på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. I drygt fyra månader har de arbetat med sitt skolarbete, en välgörenhetsgala för Barncancerfonden.

Martin Nielsen från Fame Factory, stand-up-komikern Lasse Svensson och dansgruppen Flick Flack ska uppträda i Parken den 23 mars och dessutom blir där modevisning med tjejernas kompisar som mannekänger.

– Biljetterna ska kosta 50 kronor och säljas i de klädesbutiker som ställer upp med kläder och smycken till modevisningen, säger Carolin Mårtensson.

Alla medverkar gratis. Förutom artisterna och klädesbutikerna ställer kommunen upp med lokalen. Tjejerna hoppas också på att en stor matbutikskedja ska bidra med mat och dryck som ska säljas vid evenemanget - annars är de beredda att baka bröd och laga mat själva.

Säljs alla 450 biljetterna får de in 22 500 kronor. Till detta kommer pengarna de får in på mat och insamlingsbössor. – Vi har kommit i kontakt med en tjej som fick diagnosen leukemi när hon var 12 år, säger Frida Ahlström. I dag är hon 14 och friskförklarad. Vi ska visa bilder på henne från behandlingen på sjukhuset.

– Folk får en bild av sjukdomen och berörs kanske mer, säger Carolin Mårtensson.

Alla intäkter från galan går till Barncancerfonden, därför känner de unga arrangörerna att deras val av skolarbete betyder något.

Alternativet att skriva uppsats verkar avlägset.

Markus Celander

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.