Annons

Skolans tre mest populära lärare

De är Söderslättsgymnasiets mest populära lärare. Men knappast för att de inte ställer krav, menar Arne Larsson, Tina Sjöström och Katarina Ahltorp.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2013
Årets pedagoger: naturkunskapsläraren Arne Larsson, idrottsläraren Tina Sjöström och filosofi- och psykologiläraren Katarina Ahltorp.
Årets pedagoger: naturkunskapsläraren Arne Larsson, idrottsläraren Tina Sjöström och filosofi- och psykologiläraren Katarina Ahltorp.Foto: Claes Nyberg

Varje år röstar elever, föräldrar och lärare fram de tre bästa av skolans runt 200 pedagoger. De som gjort något utöver det vanliga för elevernas utveckling.

-Det är så klart inte för att avveckla eleverna man jobbar, utan för att utveckla dem. Och vem vill inte bli utvecklad? säger Arne Larsson, som får utmärkelsen lagom till pensionen efter 37 år.

Annons

De tre stolta pedagogerna får 10 000 kronor var till någon utbildning.

Handen på hjärtat, blir man inte vald för att man är alldeles för snäll?

-Då hade ingen av oss stått här, säger trion.

-Det går inte att vara kravlös, säger Katarina Ahltorp. Det som gäller är att motivera eleverna, ställa krav och vara rättvis.

Nedan hittar du alla elevstipendier.

Martin Falkenby
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons