Annons

Skolan troligen stängd på måndag

Kattebäcksskolan kommer troligen att vara stängd på måndag. I alla fall den delen där branden utbröt.
Trelleborg • Publicerad 5 september 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Det är svårt att bedöma just nu, men jag tror inte att alla lokalerna kan användas på måndag. En del av skolan verkar vara i brukbart skick, men vi får titta närmare på det under helgen, säger Barbro Melander, skolchef i Trelleborgs kommun.

Den del av skolan som inte går att använda får man försöka ersätta med andra lokaler. Ett möjligt alternativ är Centralskolan, som stängde i våras och nu står tom.

Annons

– Vi får se hur vi löser det, men det här ska vi klara ut. Vi kommer att hitta andra lokaler till på måndag, och vi går ut med information till alla elever och föräldrar under helgen, säger Barbro Melander.

Skolan, kommunledningen, kommunalrådet och fastighetsförvaltningen kopplades in under fredagskvällen.

– Det är viktigt att alla får information så att man så snabbt som möjligt kan börja planera för hur man ska lösa problemet, säger säkerhetschefen Sven Jönsson, som själv avbröt fredagsmiddagen och ryckte ut till skolan iklädd shorts.

– Jag fick släppa besticken rakt ner på tallriken, berättade Sven Jönsson.

Kring skolan blandades nyfikna närboende med chockad personal, föräldrar och elever på Kattebäcksskolan, som är en F-5-skola med cirka 150 elever. Anki Jacobsson och Mia Magnusson som jobbade på fritidshemmet fick beskedet om branden på telefon från kollegor.

– Det går inte att beskriva i ord. Det känns jobbigt och jättehemskt, knappt ens verkligt, säger Mia Magnusson när hon betraktar eldsvådan.

Anki Jacobsson träffade en del föräldrar vid skolan som hon samspråkade med.

– De tycker att detta är jättejobbigt, det är ju deras andra hem nästan, säger Anki Jacobsson.

Andreas Mattsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons