Annons

Skolan skådeplats för skoldebatt

Liljeborgsskolan var skådeplatsen för ännu en politikerdebatt på måndagen. Och vad diskuterar man på en skola om inte just skolan?
Trelleborg • Publicerad 14 september 2010
Eleven Bettina Ekdahl ställde en fråga om betyg till politikerna Tina Acketoft (FP), till vänster, och Marie Granlund (S), till höger. Programledaren Svetlana Pastuhovic lyssnade.
Eleven Bettina Ekdahl ställde en fråga om betyg till politikerna Tina Acketoft (FP), till vänster, och Marie Granlund (S), till höger. Programledaren Svetlana Pastuhovic lyssnade.Foto: 

Det var Sveriges Radio Malmöhus som hade trummat ihop debatten mellan riksdagsmännen Tina Acketoft (FP) från Arild och Marie Granlund (S) från Malmö. Elever i årskurs nio fick agera publik i direktsändning och hade också förberett en fråga till politikerna. Bettina Ekdahl frågade varför man vill ändra betygssystem.

– Vi vill ha betyg tidigare, och tycker det är bra med betyg från sexan för att få ett avslut på det som tidigare kallades mellanstadiet, svarade Tina Acketoft.

Annons

Marie Granlund höll med om att man borde införa betyg tidigare, men framhöll den socialdemokratiska linjen att det räcker med betyg från sjunde klass.

– Många tycker det är för sent att få betyg i åttan, och vi upplever att betyg från sjunde klass har stor acceptans från föräldrar, sa Marie Granlund.

Innan debatten satte igång fick eleverna Emmi Åberg och Emmy Karlsson gå upp på podiet och i radio prata om vad de tyckte om Liljeborgsskolan. Båda var överens om att det är en bra skola att gå på, särskilt efter ombyggnaden.

– Jag var lite nervös innan, men när jag väl började prata så kände jag mig ganska lugn, sa Emmy Karlsson efteråt.

De såg båda fram emot politikerdebatten.

– Det ska bli roligt. Jag har aldrig sett någon debattera förut, berättade Emmi Åberg.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons