Skolan redo för hyresgäster

De tolv nya lägenheterna i gamla Kyrkskolan står färdiga. I veckan kommer de första hyresgästerna.
– I princip alla lägenheter är uthyrda och inflyttningen kommer att ske pö om pö, berättar Kent Jönsson, vd på Trelleborgs Hem.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2011
– Vi är jätteglada och stolta över det resultat som blivit, säger Kent Jönsson som tycker att de omdiskuterade balkongerna är smakfulla.
– Vi är jätteglada och stolta över det resultat som blivit, säger Kent Jönsson som tycker att de omdiskuterade balkongerna är smakfulla.Foto: 
De stora fönstren släpper in mycket ljus. Ljuset leds också runt i lägenheterna genom glasrutorna ovanför dörrarna.
De stora fönstren släpper in mycket ljus. Ljuset leds också runt i lägenheterna genom glasrutorna ovanför dörrarna.Foto: 

Enligt Kent Jönsson är många av de sökande till lägenheterna i övre medelåldern. Men bland de tidigare eleverna på skolan har intresset för lägenheterna varit minst sagt svalt.

– Jag har inte hört om någon. Men jag hoppas att många av dem kommer på visningen den fjärde december och återupplever goda och traumatiska minnen från sin skoltid, säger Kent Jönsson.

Arbetet med ombyggnationen, som avslutades igår, har inte stött på några egentliga problem, men har ändå varit hektiskt. Utöver byggandet av de nya lägenheterna har man även lagt ner mycket arbete på byggnadens fasad som behövde målas om. Dessutom har nya ytterbågar kommit på plats runt fönstren och balkonger har byggts på gavlarna och ena långsidan. Åsikterna går dock isär om huruvida balkongerna är önskvärda eller inte.

– Jag tycker själv att de är väldigt smakfulla, säger Kent Jönsson.

Trelleborgs Hem har förnyat det mesta under arbetet med huset. Källaren valde de däremot att inte göra så mycket med.

– Vi målade om men det var medvetet att inte göra så våldsamt mycket med den. De boende kommer själva att få tycka till om vad vi ska göra med den, de kanske vill ha gym eller någon gemensamhets lokal, säger Kent Jönsson.

Louise Löfgren
Jonathan Salomonsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.