Annons

Skolan kan få ny organisation

Brukarråd med föräldrar eller elever inom varje skolområde. En ny tjänst som projektchef med en stab av projektledare som arbetar med utveckling och långsiktig planering. Det är två förslag i den utredning om den framtida skolan som just nu är ute på remiss i Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2003

Utredaren, en utomstående konsult, betonar att det är viktigt att skapa två separata organisationer för drift och långsiktiga strategiska frågor. Därför föreslås en tjänst som projektchef, som tillsammans med en stab kan arbeta strategiskt, i nära samarbete med kommunstyrelsen. För driften föreslås två förvaltningschefer, som arbetar direkt mot gymnasienämnden respektive skolnämnden. Brukarråd är en annan nyhet som föreslås i den nya organisationen. Tanken är att genom en rådgivande instans, där både föräldrar, skolpersonal och politiker är representerade skapa ett forum för dialog mellan verksamhetsansvariga och brukare. Detta ska även ge politiker ökad insyn i den dagliga verksamheten, så att de lättare ska kunna lyfta upp viktiga frågor till nämnderna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons