Annons

"Skolan gör ett undantag"

Trelleborg • Publicerad 20 april 2007

Det var inte lätt för Åsa Pålsson, rektor på Centralskolan, att fatta beslutet att ge Karin Schöllin en tillsvidareanställning.

In i det sista var det oklart hur personalfrågan skulle lösas.

Annons

Efter att ha omvärderat beslutet att inte ge någon förlängning till hösten ställdes saken i ett annat läge i på fredags eftermiddagen:

– Skolan gör ett undantag. Det här hör inte till vanligheterna. Skolan anpassar sig efter anställningsstoppet, som innebär att man i första hand tar in redan fast anställda vid Trelleborgs kommun. Anställningen av Karin är verkligen ett specialfall, betonar Åsa Pålsson.

Bakgrunden till anställningsstoppet är enligt henne att antalet lärare inom Trelleborgs grundskolor väntas minska, till följd av friskolan Kunskapsskolans etablering och därtill en allmäb elevminskning i kommun .

– Barnen i Safiren har varit i ett utsatt läge med många lärare på ganska kort tid. Nu blir det Karin som undervisar, säger Åsa Pålsson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons