Annons

Skola och social har fått fyra mål

För första gången någonsin har skolförvaltningen och socialförvaltningen fått gemensamma politiska mål. Syftet är att kunna arbeta förebyggande på ett tidigt stadie.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2011

– Ibland är det så att vi har kunskapen, men att ärendet stannar i skolan, säger Anna Borgius, tillförordnad socialchef.

Målen bygger på ett arbete som hon gjort tillsammans med skolchefen Barbro Melander. Två av målen gäller barn som är familjehemsplacerade. De ska få en bra skolgång och det ska finnas en plan för vad som väntar efter placeringen. Tredje målet är att öka skolpersonalens kunskap om anmälningsplikten när barn far illa. Fjärde målet säger att det ska finnas en fokusgrupp med syftet att de två förvaltningarna ska få en bättre bild av varandra.

Annons

– Det behövs gemensamma mål för det är ju gemensamma ungar det handlar om, säger socialnämndens ordförande Marianne Ohrlander.

TA har nyligen skrivit om de så kallade bekymringssamtalen som också är en form av samarbete mellan bland andra skolförvaltningen och socialförvaltningen.

Martin Strandberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons