Annons

Skola för den som har många käglor i luften

För första gången kan unga i Trelleborg få prova på cirkus under sommarlovet.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2007
Ammi Hemlin har specialiserat sig på jonglering och akrobatik. Det tänker hon lära ut till Trelleborgsungdomar i sommar. BILD: LOUISE VOLL ERCOLINO
Ammi Hemlin har specialiserat sig på jonglering och akrobatik. Det tänker hon lära ut till Trelleborgsungdomar i sommar. BILD: LOUISE VOLL ERCOLINOFoto: 

Kultur Trelleborg och Studiefrämjandet har anlitat cirkustjejen Anni Hemlin att hålla en grundkurs i olika cirkustekniker.

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar redan, men det finns en del platser kvar. Blir det fullt kanske vi kör en kurs till, säger kultursekreterare Rebecka Segerhagen som planerat kursen som hålls i Parken två timmar om dagen under fyra dagar före midsommar.

Annons

Trelleborgstjejen Anni Hemlin, som bland annat fått Trelleborgs kommuns kulturstipendium, ska hålla i kursen.

Hon har nyligen gått två år på cirkusgymnasium i Ystad.

– Jag har hållit på med cirkus sedan jag var tio år och började på Malmö cirkusskola.

Hennes inriktning är jonglering och akrobatik, därför kommer kursen att ha inriktning på det.

– Cirkus är ett jättebra sätt att träna på, vilket unga behöver idag. Och de flesta barn har sett cirkus när de var små. Jag gillar nycirkus för att man kan kombinera många olika uttryck som sång, teater, akrobatik, säger Anni Hemlin.

Dagens cirkus innehåller många olika uttryck. Alla kan hitta sin egen plats, menar Rebecka Segerhagen. – Blir det här bra hoppas jag att vi kan återkomma. Jag planerar en hel del kulturaktiviteter under höstlovet, kanske blir det cirkus då också.

Traditionella cirkusar brukar gästa Trelleborg titt som tätt. För den som vill inspireras av nycirkus är det svårare.

– Det krävs ofta en stor apparat med speciella tält och då är småstäder som Trelleborg litet för små, tror Rebecka Segerhagen. Man får åka till Köpenhamn, dit kommer nycirkussällskap hela sommaren.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons