Annons

Skola byggs om och bevaras

"Ett alldeles speciellt objekt med imponerande arkitektur".
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2007
"Green Village Park". Så kallar Bengt Holmqvist sin planerade ombyggnad av den gamla skolan i Grönby och dess park. Nio lägenheter och sex villor ska beredas plats på fastigheten. BILD: TOMAS NYBERG
"Green Village Park". Så kallar Bengt Holmqvist sin planerade ombyggnad av den gamla skolan i Grönby och dess park. Nio lägenheter och sex villor ska beredas plats på fastigheten. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Så beskriver Bengt Holmqvist på Corineus Holding AB den gamla skolan i Grönby och dess park. Holmqvist tänker bygga 15 lägenheter och villor i och kring skolan.

Bengt Holmqvist och hans företag har köpt fastigheten och som TA tidigare berättat har han lämnat in en begäran om förhandsbesked på bygget till stadsbyggnadskontoret, där han redogör för sina planer.

Annons

Planer som innehåller nio lägenheter i skolbyggnaden, sex friliggande villor på friköpta tomter i parken, samlingslokal, gym, lekplats, swimmingpool och grillhörna. Bengt Holmqvist är entusiastisk över att kunna göra om området, men är noga med att poängtera att han tänker gå försiktigt fram med byggnationerna.

– I parken ska det inte röras en gren. Byggena ska passas in exakt i miljön, säger han.

Men Bengt Holmqvist vill inte bara bevara miljön som den är i dag, han vill även återskapa en gammal sekelskiftesmiljö som han menar delvis förstörts genom åren.

Bland annat genomfördes en omfattande modernisering av lokalerna på 1960-talet, som enligt Bengt Holmqvist inte var helt lyckad.

I skolhuset blir det bostadsrätter. Treor, fyror och femmor på mellan 75 och 130 kvadratmeter vardera.

Det ska enligt Bengt Holmqvist råda stor frihet för lägenhetsinnehavarna att sätta sin personliga prägel på boendet. Villorna ska vara prefabricerade för att vara så skonsam mot parken som möjligt.

– De ska i princip sättas upp på ett par dagar, säger Bengt Holmqvist vars planer just nu är ute på remiss bland de närboende.

– De som vi pratat med hittills är positiva, säger Bengt Holmqvist.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons