Annons

Skola anmäld efter rymning

Den 27 april rymde en 12-årig elev från sina lärare under en promenad. Nu anmäler elevens förälder händelsen till Trelleborgs kommun. Föräldern menar att lärarna inte har haft full uppsikt över hennes son.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2004

I en rapport som skickats till skolnämndens sekreterare Jan Herbertsson finns detaljerna kring rymningen. Enligt skolans rektor hade eleven den senaste tiden utvecklats mycket positivt och blivit allt mer självständig. Lärarna bedömde att de inte behövde övervaka 12-åringen i samma utsträckning som förr. Vid tidpunkten för rymningen var två lärare och ett flertal elever ute på en promenad. Rundan var välkänd för eleverna, eftersom de gått sträckan många gånger tidigare. Plötsligt blev 12-åringen upprörd och gömde sig bakom en buske. En stund senare var han försvunnen. Efter tjugo minuters letande hittades pojken av en bekant. Skolans rektor påpekar att man vidtagit åtgärder och kontrollerar pojken noggrannare än förut. Rektorn tycker inte att lärarna har handlat ansvarslöst, utan att händelsen var en olycka som inte gick att förutse. Rapporten kommer inom de närmaste dagarna att skickas tillbaka till elevens mamma, som sedan får bestämma om hon vill gå vidare med fallet. Text: Maria André

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons