Skobutik i city i ny regi

Trelleborg • Publicerad 8 september 2004
Nu driver de skobutiken själva, från vänster Lisbeth Bengtsson och Gunnel Nilsson. BILD: Tomas Nyberg
Nu driver de skobutiken själva, från vänster Lisbeth Bengtsson och Gunnel Nilsson. BILD: Tomas NybergFoto: 

– Vi har skött butiken nästan som om den varit vår egen, intygar Lisbeth Bengtsson som försett åtskilliga trelleborgare med skodon i snart 35 år.

Kunderna, herrar, damer, och tonåringar har kommit och gått hos Håkanssons skor genom åren, först när butiken låg där Valen är i dag och sedan början av 1970-talet i brytpunkten mellan Algatan och Östergatan.

Nu är Håkanssons skor i Trelleborg ett minne blott.

Skokedjan har nämligen lagt ned sin butik i Trelleborg. Och i stället har expediterna Lisbeth Bengtsson och Gunnel Nilsson tagit över kommersen. Håkanssons, som också har haft butiker i Malmö, Lund och Helsingborg, har bestämt sig för att koncentrera sin handel till Öresundregionen.

– Vi tar chansen att driva butiken vidare, berättar Gunnel Nilsson.

Namnet på den nya butiken är Skon i ton.

– Tanken med namnet på vår butiken är att den ska erbjuda skor i ton som överensstämmer med de plagg man har på sig, säger Lisbeth Bengtsson.

Förutom de två delägarna finns en anställd, Annika Kojcevski.

Officiell invigning av den nygamla affären var det i fredags. Kunderna kommer inte att märka någon större skillnad, jämfört med hur butiken var tidigare.

Enda förändringen är i stort sett att utbudet breddas med barnskor. i samband med ägarskiftet har lokalerna också fräschats upp, väggarna har målats om och viss ommöblering har gjorts.

TRELLEBORG Lisbeth Bengtsson och Gunnel Nilsson är välkända skosäljare mitt i stan". Nu tar de över butiken, som de har jobbat i sedan början av 1970-
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.