Annons

Skjutningar i Trelleborg tas upp i Efterlyst

Trelleborgspolisen har ännu inte lyckats utreda vem som sköt två skott mot en fastighet vid hörnet av Ripagatan-Johan Kocksgatan den 13 november i år. Nu har de tagit hjälp av tv-programmet Efterlyst.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2004
Michael Mattsson är förundersökningsledare på Trelleborgspolisen. Bild: Arkiv
Michael Mattsson är förundersökningsledare på Trelleborgspolisen. Bild: ArkivFoto: 

Samma kväll som de två skotten mot lägenheterna vidRipagatan avlossades ska det även ha förekommit skottlossning på en klubb på Östergatan. Polisen misstänker att de två fallen har med varandra att göra och att det handlar om någon form av uppgörelse mellan kriminella.

Även den skarpladdade handgranat som hittades mitt emot klubben på Östergatan någon vecka senare tror polisen hänger samman med händelserna den 13 november. Men vad som egentligen hände i lokalen den kvällen har man inte lyckats reda ut, trots att det vistades mellan 50 och 60 personer där den aktuella kvällen. Skottet kom till polisens kännedom först dagen efter.

Annons

– I den här händelsen som varit känner vi att Efterlyst är en bra kanal ut i samhället, säger för-undersökningsledare Michael Mattsson på polisen i Trelleborg.

Enligt honom krävs det ganska exceptionella fall för att polisen ska kontakta tv-programmet för att få hjälp med tips. – Vad de, till skillnad från papperstidningar, kan göra är att ge visuella intryck. Det ger en annan uppfattning av saken, påpekar Michael Mattsson.

Han hoppas att inslaget i tv-programmet om de båda skjutningarna och granaten ska göra att personer som var på plats eller vet något om det nu hör av sig.

– Vi vill komma i kontakt med personer som har uppgifter, antingen i underrättelsesyfte eller i förhör, säger han.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

Fotnot. Efterlyst sänds på TV3 i kväll klockan 21.00.

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons