Annons

Skjutbanan byggs om redan nästa år

Maglarps skyttecentrum får bullerskydd redan nästa år. En utbrytargrupp i femklövern gick emot Moderaterna och röstade för att tidigarelägga investeringen ett år.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2013
Foto: 
Maglarps skyttecentrum.
Maglarps skyttecentrum.Foto: 

Fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD) lade det första yrkandet om att investera 2,7 miljoner kronor i skjutbanan redan 2014. Han var glad över beslutet och ser det som en nödvändighet för att rädda skyttet i Maglarp.

– Om man väntat ett år till med bullerskydd så hade det funnits en stor risk att skyttet blivit så begränsat att det mer eller mindre dött ut, sa Mats Svensson efter mötet.

Annons

När femklöverns förslag, som innebar att man skulle göra bullerskydd först 2015, ställdes mot Mats Svenssons yrkande stod Moderaterna ensamma. Resten av femklövern, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet, röstade mot M och fick också med sig Sverigedemokraterna. Även Inger Hansson (M) och Staffan Cederö (M) svek sina partikamrater i voteringen.

Resten av femklöverns budgetförslag gick igenom. I korthet innebär det att kommunen frångår sitt finansiella mål på två procents överskott för att kunna satsa 10 miljoner kronor på bland annat kulturen, fritidsgårdarna, mer städning och fler blommor.

Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Söderslättspartiet, som stödde Socialdemokraternas förslag, utmålade budgeten som feg och defensiv, men fick ändå se den gå igenom.

Mest debatt blev det om det rättspsykiatriska centrumet som ska byggas i Mellanköpinge. Söderslättspartiet och Sverigedemokraterna vill inte bygga med hänsyn till åkermarken men fick se sig slagna. SD:s Per Klarberg gick hårt åt Miljöpartiet och undrade varför man inte vill värna om åkermarken just den här gången. Christine Stafström (MP) försvarade sig med att samhällsintresset går före.

Företrädare för både femklövern och Socialdemokraterna talade sig varma om rättspsyk. Patrik Holmberg (C) uttryckte det mest kärnfullt när han målade upp möjligheterna med bland annat högkvalitativ forskning och 120 arbetstillfällen.

– Detta är ett kanonragg till Trelleborgs kommun.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons