Annons

Skiva för tsunamins offer

Trelleborg • Publicerad 22 februari 2005
Rasmus Mononen och April Weather spelade på en stödgala i Trelleborg där inkomsten gick till tsunamins offer. Nu ger de och Röda korset ut en cd i samma syfte. arkivbild: Lars Thulin
Rasmus Mononen och April Weather spelade på en stödgala i Trelleborg där inkomsten gick till tsunamins offer. Nu ger de och Röda korset ut en cd i samma syfte. arkivbild: Lars ThulinFoto: 

I går var det skivsläpp på gruppen April Weathers första singel-cd med låten Genom mina ögon som säljs till förmån för tsunamins offer.

Det var på en förmånsgala för flodvågens offer som Gasverket i Trelleborg anordnade i januari som gruppen framförde sin låt för första gången.

Annons

– Jag frågade gruppen om de kunde tänka sig att ställa upp och spela in låten så att inkomsten från försäljningen kunde gå till offren för flodvågen, säger Håkan Ståhl, ordförande i Sydkretsen Trelleborg av Röda korset, som ger ut skivan.

Från början har cd:n tryckts upp i 1000 exemplar.

– Men jag tror att det blir fler, säger Håkan Ståhl.

Inkomsten från de 1 000 första skivorna går oavkortat till insamlingen, medan överskottet av övriga skivor också går till offren för flodvågen.

Rasmus Mononen, som är sångare i bandet April Weather, berättar om hur låten kom till.

– Redan när jag fick höra genom media om flodvågen tänkte jag på att skriva något. Sedan när vi blev tillfrågade om att vara med på stödkonserten i Trelleborg satte sig Elise Andersson ner och spelade på pianot och jag satt och skrev texten, inspirerad av hennes musik.

April Weather har sina rötter i Malmö och Trelleborg. Den nuvarande gruppen kom till i samband med spelningen nu i januari.

Förutom Röda korset har även ABF, Multiaudio i Lund, Studio McBuddha, Ebba Troberg och Emmy Larsson samarbetat om projektet liksom Trelleborgs Allehanda.

I bandet ingår förutom Rasmus Mononen, sång, och Elise Andersson, piano och körsång även Hannes Svedberg, sologitarr, Markus Norén, akustisk gitarr, Eli Stoltz, bas samt Måns Wikenmo, trummor.

Lasse Bryggare

Annons

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons