Annons

Skickar skyhöga skaderäkningen till kommunen

Möbler, kläder och tavlor. Det är bara ett axplock av vad som förstördes hemma hos Rolf Wallin i Trelleborg under ett av skyfallen. Nu kräver han kommunen på 100 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2006

De våldsamma skyfallen som drabbade Trelleborg i början av augusti har satt sina spår.

Fördärvade möbler

Annons

Kraven om skadestånd fortsätter strömma in från dem som drabbades av översvämningar. Hittills har företrädare från ett 50-tal hushåll skickat in sina respektive ersättningsanspråk till Trelleborgs kommun.

Rolf Wallin, boende på Ekevägen i Trelleborg, hävdar att översvämningarna ledde till att flera saker i hans källare skadades.

– Jag fick flera möbler förstörda, säger han.

I ett brev till Kommunal teknik redogör han för det som fördärvades.

Mattor och högtalare

– Ny golvbeläggning i ett av rummen, nya mattor, konstverk, maskiner, sängar, andra möbler, högtalare, datatillbehör, räknar Rolf Wallin upp i en förteckning.

– Mina ersättningsanspråk ligger på runt 100 000 kronor, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Det är inte första gången som Rolf Wallin råkar ut för störtskurar. Han blev även drabbad i mitten av juni 1977, alltså för snart 30 år sedan.

– Nu när det regnade våldsamt i augusti kom det 55 milimeter på två timmar. Då, 1977, kom det lika mycket inom loppet av en timme, säger Rolf Wallin.

På måndagseftermiddagen träffades politiker och tjänstemän, kopplade till den tekniska förvaltningen, för att diskutera de båda skyfallen, som drabbade Trelleborg med en och en halv veckas mellanrum.

Annons

Det har ännu inte bestämts om det ska betalas ut något skadestånd.

Nu väntar fler möten och genomgripande undersökning, enligt tekniske chefen Lennart Lindsjö, för att få klarhet i skyfallens omfattning och vad som orsakade de två översvämningarna som skedde i augusti.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons