Annons

Skickar blågul hälsning till landslaget

Mål eller ej, Sverige är bäst. På tisdagseftermiddagen lät sig eleverna på Sandeplanskolan i Höllviken fotograferas i blått och gult för att visa det svenska landslaget i Tyskland sitt stöd.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2006
Alexander Persson, Marcus Schillert, Andreas Hedin, Johannes Gynning, Frida Lindvall och Paulina Gullstrand hade klätt ut sig ordentligt.
Alexander Persson, Marcus Schillert, Andreas Hedin, Johannes Gynning, Frida Lindvall och Paulina Gullstrand hade klätt ut sig ordentligt.Foto: 
Heja Sverige, friskt humör! Eleverna på Sandeplanskolan samlades på skolgården för att ta den bild som ska skickas till svenska fotbollslandslaget.
Heja Sverige, friskt humör! Eleverna på Sandeplanskolan samlades på skolgården för att ta den bild som ska skickas till svenska fotbollslandslaget.Foto: 

Engegamanget bland eleverna gick inte att ta miste på när fotografen visade sig på taket. Bilden ska skickas till Lars Lagerbäck och Roland Andersson, förbundskapten respektive assisterande förbundskapten, i Tyskland.

För eleverna på Sandeplanskolan spelar det mindre roll att Sverige fick en seg start i fotbolls-VM.

Annons

– Vi vill att de ska känna att de har stöd hemifrån, säger Alexander Persson.

Han går i sjuan och var en av många elever som dagen till ära klätt sig från topp till tå i de svenska färgerna.

På skolan har VM-febern redan varit igång ett tag.

– Först hade vi ett "för-VM" då vi delade in eleverna i årskurs sju i länder med samma spelschema, som VM på riktigt. Vi har alltså haft grupp A-E och spelat alla matcherna. På så sätt ökar kanske intresset för VM. Vi har även pyntat matsalen med flaggor, säger gymnastiklärare Jonas Holm.

Jonas Holm har genom sitt engagemang i fotboll tidigare varit bekant med Roland Andersson och hoppas därför kunna nå landslaget med bilden.

– Det har varit mycket negativt prat nu efter första matchen och då behöver landslaget stöd, säger Jonas Holm.

Men eleverna är inte missnöjda med svenska landslagets insatser. Det blev helt enkelt bara inga mål.

– De missade poängen, men spelade bra fotboll, säger Andreas Hedin.

– Vi hoppas att de ska bli glada för bilden, säger Frida Lindvall.

Nu följer de Sveriges återstående matcher med stor spänning.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons