Annons

Skeppslag kritiskt till hamnplaner

En restaurang- och konferensanläggning i Gislövs hamn hotar verksamheten för Sirmiones skeppslag som nu protesterar mot planerna.
Trelleborg • Publicerad 8 december 2008
Johannes Kaptein och Hans Göran Arlock i Sirmiones skeppslag är oroliga för hur en restaurang- och konferensanläggning påverkar Gislövs hamn i allmänhet och föreningens verksamhet i synnerhet. Bild: Tomas Nyberg
Johannes Kaptein och Hans Göran Arlock i Sirmiones skeppslag är oroliga för hur en restaurang- och konferensanläggning påverkar Gislövs hamn i allmänhet och föreningens verksamhet i synnerhet. Bild: Tomas NybergFoto: 

Skeppslaget ägnar sig åt att ta tillvara gamla bruksbåtar och fiskesnipor och visa upp dem för allmänheten.

Föreningen har en egen plats i hamnen där de skapat en "veteranbåtshörna". Där visar föreningen sina båtar, och tanken är att skapa ett flytande museum.

Annons

Hamnbrasseriet AB, som ligger bakom planerna på en restaurang- och konferensanläggning, har i de skisser som lämnats in till kommunen ritat ut anläggningen precis där skeppslaget har sin brygga. Och det är inte skeppslaget särskilt roat av. - Vi har investerat i bryggan och etablerat oss på just den platsen. Jag vet inte om vi kan flytta till en annan plats i hamnen, och även om vi kan det så är det inte lätt att bygga upp allt från noll igen, säger Johannes Kaptein, ordförande i Sirmiones skeppslag.

Föreningen är också oroliga för vad hela projektet kan få för konsekvenser för hamnområdet.

- Vi är inte motståndare till att hamnen utvecklas, men vi är förvånade över att man inte tar en mer genomgående diskussion om var man ska placera en sådan omfattande byggnation i en gammal fiskehamn, säger Johannes Kaptein.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons