Annons

Skegrieelever föreslår säker cykelväg till Trelleborg

Eleverna i klass 6 på Skegrie skola vill ha en säker cykelväg in till Trelleborg. Därför väcker de nu frågan i ett medborgarförslag.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2005
Klass 6 på Skegrie skola agerar nu för att få en cykelväg till Trelleborg. Klassen har skickat ett medborgarförslag till kommunens politiker.BILD: CLAES NYBERG
Klass 6 på Skegrie skola agerar nu för att få en cykelväg till Trelleborg. Klassen har skickat ett medborgarförslag till kommunens politiker.BILD: CLAES NYBERGFoto: 

– Det är läskigt att cykla som det är nu. Hade det varit lugnare hade man kanske vågat cykla mer, säger Sebastian Ekman i klass 6.

Under förra hösten arbetade klass 6 på Skegrie skola mycket med trafik och närmiljö inom samhällskunskapen. Många av eleverna hade synpunkter på cykling och säkerhet och alla fick skriva var sitt brev till Trelleborgs kommunpolitiker om sådant de tycker är viktigt.

Annons

Åsikterna i breven sammanfattades med hjälp av läraren Helen Gestsson och blev till slut till ett medborgarförslag om en säker cykelväg mellan Skegrie och Trelleborg.

Många av eleverna har fritidsaktiviteter inne i Trelleborg som de skulle kunna tänka sig att cykla till men det är det nästan ingen som gör. Som det ser ut i dag är vägen för smal för både bil- och cykeltrafik tycker eleverna.

– Bilarna kör ofta för snabbt, säger Fredrik Wärleus.

– Och de kör nära en så att det blir ett stor vinddrag. Zoom-zoom, beskriver Henrik Mårtensson.

Ungdomarna i klass 6 vill ha större frihet att ta sig till och från hemmet för att utöva olika aktiviteter och för att träffa kompisar. De vill ha samma möjligheter att ta sig fram på egen hand som det finns inne i stan det där finns gott om cykelvägar.

– Vi vill att de bygger en cykelväg mellan Skegrie och Snarringe och vidare in till Trelleborg, säger Niklas Bengtsson.

Ungdomarna hoppas att politikerna ska lyssna och att det blir en cykelväg innan det inträffar någon allvarlig olycka längs vägen.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons