Annons

Skegriebor med solsken i blick

Det var ett strålande vackert försommarväder som mötte Trelleborgs Allehandas rullande redaktion på lördagsförmiddagen. Och de flesta skegriebor som mötte upp var på minst lika soligt humör. Men visst hördes också en del knorranden.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2008
Björn och Sofia Falkland pratade infrastruktur och tät trafik med TA:s reporter. Bild: Gustav Wennerholm
Björn och Sofia Falkland pratade infrastruktur och tät trafik med TA:s reporter. Bild: Gustav WennerholmFoto: 
Elias Sjögren, sex och ett halvt år, och Jacob Phannenstill, tre år, njöt av juice och kaka i solen.
Elias Sjögren, sex och ett halvt år, och Jacob Phannenstill, tre år, njöt av juice och kaka i solen.Foto: 

- Skötseln av de kommunala rabatterna här är under all kritik, dundrade Christer Larsson och tog sig en slurk av kaffet.

- Det är bara ogräs överallt. Om de rensar så tar de lite grann och sedan kör de igen, fortsatte Christer innan han och frun Britt-Marie gick vidare till att prata om något positivare.

Annons

- Vi har bott i Skegrie i 35 år och här är underbart. Det har aldrig varit fråga om att flytta, sa Christer Larsson.

Stundtals formligen vimlade det av skegriebor, både gamla och unga, som ville prata byminnen med TA:s Sigge Hansson, dricka lite kaffe och få ballonger till barnen. Flera passade också på att ge tycka till om sin by.

Sofia och Björn Falkland byggde hus i Skegrie 2001. De tycker om det småskaliga och den gemytliga stämningen i byn. men det finns en baksida. - Nu ska man bygga ut ännu mer, men infrastrukturen hinner inte med. Det vore bättre ifall man låter det sätta sig först innan man bygger nya områden, tyckte Björn Falkland.

Kommunikationerna, eller snarare bristen på sådana var ett vanligt samtalsämne. Malin Lövgren, som kom med sambon Freddie Bergkvist och dottern Isa, har många gånger retat sig på de dåliga kommunikationerna.

- Här är lugnt och skönt, en lantlig idyll. Det är synd att kommunikationerna är så dåliga, sa Malin Lövgren som bott i Skegrie i två år.

Hans-Ove Olsson har varit skegriebo betydligt längre, han ser sig själv som en urinvånare.

- Det bästa som har hänt här var när Lantmännen flyttade. Det sämsta var när järnvägen lade ner.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons